Cultuur+Financiering

Fonds Cultuur+Financiering helpt creatieven, kunstenaars en culturele organisaties op weg met cultuurleningen en garanties. Financieel maatwerk, tegen lage rentes. Lees meer

Onze partners

Samen de culturele en creatieve sector versterken

Fonds Cultuur+Financiering werkt nauw samen met diverse organisaties uit de culturele sector en de creatieve industrie. Dit betreft zowel overheden (ministeries, gemeenten, provincies) als private of publiek-private organisaties. 

Financiering in tijden van crisis

De Cultuur Opstart Lening is onderdeel van het eerste steunpakket dat het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap in 2020 beschikbaar stelt voor de cultuursector in het kader van de coronapandemie. Culturele organisaties die draaien op minimaal 50 procent eigen inkomsten kunnen bij Cultuur+Ondernemen maximaal twee leningen van € 10.000 tot € 500.000 ontvangen tegen 1% rente.

De Cultuur Vermogen Lening is onderdeel van de noodsteun vanuit het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het kader van de coronapandemie. Eenmanszaken kunnen bij Cultuur+Ondernemen een lening aanvragen van €10.000 tot €75.000. Organisaties kunnen een lening aanvragen van € 25.000 tot €500.000. De lening wordt aangeboden tegen 1% rente.

Cultuurleningen

De Talentlening is een initiatief van Cultuur+Ondernemen en mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW in het kader van het Talentontwikkelingsbeleid. Het is een lening van maximaal € 40.000 tegen een 1% rente.

Cultuurlening Almere is een initiatief van Cultuurfonds Almere en Cultuur+Ondernemen. Cultuurmakers die woonachtig en/of werkzaam zijn in Almere kunnen vanaf €1.000 lenen tot maximaal €40.000 tegen een scherpe rente van 1%.

De Amsterdamse Cultuurlening is een initiatief van het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Cultuur+Ondernemen en Fonds Cultuur+Financiering. Tegen 1% rente worden leningen van € 1.000 tot € 60.000 verstrekt. Ook is de lening gekoppeld aan een trainings- en begeleidingsarrangement.  

De Brabantse Cultuurlening is een initiatief van Fonds Cultuur+Financiering, Cultuur+Ondernemen en Kunstloc Brabant. Ondernemende makers, culturele instellingen en creatieven kunnen bij dit fonds terecht voor Cultuurleningen tot € 60.000, tegen een rente van 1%.  

De Gelderse Cultuurlening wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland en het ministerie van OCW. Cultuur+Ondernemen verstrekt leningen van €1.500 tot maximaal €60.000, tegen 1% rente. Ook is de lening gekoppeld aan een trainings- en begeleidingsarrangement.  

Met de Noordelijke Cultuurlening maken We the North en Cultuur+Ondernemen lenen mogelijk voor culturele initiatieven in Drenthe, Friesland of Groningen. De lening wordt verstrekt van €1.000 tot maximaal €40.000, tegen 1% rente. Ook deze lening is gekoppeld aan een trainings- en begeleidingsarrangement.

De Rotterdamse Cultuurlening wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam en het Ministerie van OCW. Het is een lening van €1.000 tot maximaal €60.000 tegen 1% rente.

Voor de Utrechtse Cultuurlening werkt Fonds Cultuur+Financiering samen met de provincie en gemeente Utrecht en het K. F. Hein Fonds. Via de Utrechtse Cultuurlening kan tegen een lage rente van 1% een bedrag geleend worden tot maximaal € 20.000.   

logos-partner-pagina-fonds-1

Deel deze pagina

Fonds Cultuur+Financiering is een initiatief van Cultuur+Ondernemen

Over het fonds