Cultuur+Financiering

Fonds Cultuur+Financiering helpt creatieven, kunstenaars en culturele organisaties op weg met cultuurleningen en garanties. Financieel maatwerk, tegen lage rentes. Lees meer

 

Onze partners

Samen de culturele en creatieve sector versterken

Fonds Cultuur+Financiering werkt nauw samen met diverse organisaties uit de culturele sector en de creatieve industrie. Dit betreft zowel overheden (ministeries, gemeenten, provincies) als private of publiek-private organisaties. 

Voor de Utrechtse Cultuurlening werkt Fonds Cultuur+Financiering samen met de provincie en gemeente Utrecht en het K. F. Hein Fonds. Via de Utrechtse Cultuurlening kan tegen een lage rente van 3% een bedrag geleend worden tot maximaal € 20.000.  

De Amsterdamse Cultuurlening is een initiatief van het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Cultuur+Ondernemen en Fonds Cultuur+Financiering. Tegen 3% rente worden leningen van € 1.000 tot € 15.000 verstrekt. Ook is de lening gekoppeld aan een trainings- en begeleidingsarrangement.  

De Brabantse Cultuurlening is een initiatief van Fonds Cultuur+Financiering, Cultuur+Ondernemen en het Brabants kenniscentrum kunst en cultuur (bkkc). Ondernemende makers, culturele instellingen en creatieven kunnen bij dit fonds terecht voor Cultuurleningen tot € 15.000, tegen een rente van 3%.  

De Talentlening, 3% rente tot maximaal € 40.000 per aanvraag, is een initiatief van Cultuur+Ondernemen. Hierbij is het Ministerie van OCW de belangrijkste samenwerkingspartner. OCW ondersteunt de Talentlening sinds 2015. De eerstvolgende evaluatie is in 2020.

Voor leningen groter dan € 40.000 biedt Fonds Cultuur+Financiering een borgstelling aan voor (een deel van) het te lenen bedrag. Hiertoe wordt samengewerkt met Triodos Bank.

Deel deze pagina

Fonds Cultuur+Financiering is een initiatief van Cultuur+Ondernemen

Over het fonds