Cultuur+Financiering

Fonds Cultuur+Financiering helpt creatieven, kunstenaars en culturele organisaties op weg met cultuurleningen en garanties. Financieel maatwerk, tegen lage rentes. Lees meer

 

Leningen met een lage rente

De Cultuurlening

Fonds Cultuur+Financiering helpt dromen en ambities te verwezenlijken op het moment dat financiële barrières die verwezenlijking in de weg staan. Met Cultuurleningen. Leningen op maat, tegen lage rentes. Ook geven wij garanties af op bancaire leningen tegen soepele voorwaarden. Fonds Cultuur+Financiering heeft geen winstoogmerk. De doelstelling is om individuen en organisaties in de creatieve sector te helpen met financiering. En om zo uiteindelijk de sector in zijn geheel te versterken.

We hebben verschillende cultuurleningen in portfolio die we op maat kunnen toesnijden. We hebben zes leningproducten met lage rente in onze portfolio. 

Talentlening

De Talentlening is een initiatief van Cultuur+Ondernemen en mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW in het kader van het Talentontwikkelingsbeleid. Het is een lening van maximaal € 40.000 tegen een lage rente van 3%. De afsluitkosten zijn eenmalig € 50.  

Het Microkrediet

Je onderneming kan af en toe wel een boost gebruiken. Het Microkrediet is bestemd voor duurzame investeringen die worden aangewend voor beroepsmatig of bedrijfsmatig gebruik. 

Amsterdamse Cultuurlening

De Amsterdamse Cultuurlening is er voor Amsterdamse kunstenaars en culturele organisaties met ambitie. Met deze lening kun je investeren in de uitoefening van je beroepspraktijk. De Amsterdamse Cultuurlening is een initiatief van het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Cultuur+Ondernemen. Tegen 3% rente kun je al vanaf € 1.000 lenen tot maximaal € 15.000. De afsluitkosten zijn eenmalig € 50.

Utrechtse Cultuurlening

Professionele kunstenaars, creatieven, culturele organisaties en ondernemingen in de creatieve industrie kunnen via de Utrechtse Cultuurlening tegen een lage rente van 3% een bedrag lenen tot maximaal € 20.000. De afsluitkosten zijn eenmalig € 50.

Brabantse Cultuurlening

De Brabantse Cultuurlening is een initiatief van Cultuur+Ondernemen en het Brabants kenniscentrum kunst en cultuur (bkkc). Ondernemende makers, culturele instellingen en creatieven kunnen bij dit fonds terecht voor Cultuurleningen tot € 15.000, tegen een zeer lage rente van 3%. De afsluitkosten zijn eenmalig € 50.

Cultuurlening Almere

Cultuurlening Almere is er voor cultuurmakers die woonachtig en/of werkzaam zijn in Almere. Waar het normaal gesproken vaak lastig is om als kunstenaar/creatief of culturele organisatie een lening bij een bank af te sluiten, maakt Cultuurlening Almere lenen nu mogelijk voor initiatieven in de Almeerse cultuursector. Met deze lening pak je financiële uitdagingen op een ondernemende manier aan om je dromen en ambities te realiseren. Je kan al vanaf €1.000 lenen tot maximaal €40.000 tegen een scherpe rente van 3%. Cultuurlening Almere is een initiatief van Cultuurfonds Almere en Cultuur+Ondernemen. 

Wil je eerst zelf nog meer te weten komen over de leningen? Bekijk dan de veelgestelde vragen.

Natuurlijk kun je ook altijd contact met ons opnemen voor meer informatie.  

Deel deze pagina

Fonds Cultuur+Financiering is een initiatief van Cultuur+Ondernemen

Over het fonds